Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη ο σύλλογος μας πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική ημερίδα στην οποία ομιλητές ήταν οι:

  • Ανδριαννή Βαζαίου, Παιδίατρος, Α’ Παιδιατρική Κλινική και υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Παίδων ”Π.& Α. Κυριακού”, Αθήνα
  • Στυλιανός Τίγκας, Επίκουρος Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Ενδοκρινολογική κλινική και Διαβητολογικό Κέντρο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
  • Χρήστος Ζησίδης, Ειδικευόμενος Ενδοκρινολογίας, Ενδοκρινολογική κλινική και Διαβητολογικό Κέντρο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στην ενημερωτική αυτή ημερίδα είχαμε τη τιμή να ακούσουμε από ένα άτομο το οποίο πάσχει από διαβήτη για τη σημασία του υπολογισμού των υδατανθράκων στη ρύθμιση του διαβήτη. Επιπλέον μάθαμε για τις νεότερες ινσουλίνες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή ή θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στο προσεχές μέλλον. Τέλος, είχαμε τη τιμή να ακούσουμε για την θεραπεία του Διαβήτη τύπου 1 με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως είναι οι αντλίες ινσουλίνης. Το προηγούμενο κείμενο είναι να δημοσιευθεί στην ίδια σελίδα με τη φωτογραφία.  Δυστυχώς δεν έχουμε άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή.