Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι στο πλάι των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη (Π.Ε.Ν.ΔΙ.)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών από 3 – 18 ετών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες και έχουν διαγνωσθεί στην Ελλάδα. Έρευνες καταδεικνύουν ότι η εκπλήρωση της ευχής αυτών των παιδιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώσει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια, χωρίς οποιαδήποτε απαίτηση από την οικογένεια.

Εντός της λίστας των ασθενειών περιλαμβάνονται οι μεταβολικές ασθένειες και κατ’ επέκταση, ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1. Τα παιδιά που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και οι οικογένειές τους μπορούν να απευθυνθούν στον οργανισμό και να κάνουν τη δική τους βαθύτερη ευχή, που θα τους δώσει τη δύναμη και την ελπίδα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα τους.

Η εκπλήρωση της ευχής των παιδιών με σοβαρές ασθένειες δεν είναι ένα δώρο, ούτε κάτι πρόσκαιρο που προσφέρει μόνο χαρά. Το ταξίδι της ευχής κάθε παιδιού είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την εκπλήρωση της ευχής του, γίνονται ελπίδα, και η ελπίδα μετατρέπεται σε συναισθηματική και σωματική δύναμη απαραίτητη για τον δύσκολο αγώνα που δίνουν. Παράλληλα, όλη η οικογένεια βιώνει την πολύτιμη αυτή εμπειρία. Πρόκειται για ένα ταξίδι που στοχεύει ΚΑΙ στην ψυχική ενδυνάμωση των γονιών που βλέπουν το παιδί τους να χαμογελά ξανά και να πιστεύει στο αύριο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο οργανισμού καθώς και για το πώς θα κάνετε τη δική σας ευχή: